Mentéseink

2019.június 8.
Mai napunkat a XVIII. kerületben kezdtük egy sérült szárnyú szürke gém befogásával. Egy sarokba próbált elbújni előlünk, de szerencsére hamar megtudtuk fogni. A bal szárnya törött és véres volt, már elkezdte magának csípkedni is. Azonnal az állatkert karantén részébe szállítottuk, hogy minél előbb megkaphassa a számára megfelelő orvosi segítséget.

 

2019.június 9.

XIII. kerületben egy járókelő vette észre, hogy egy kígyó tekereg az úton egy autó kereke mellett. Értesítette a kerületi rendőröket, majd ők a gépkocsi tulajdonosát. Az úr amint meglátta, hogy a kígyónak vélt állat lassan de biztosan kúszik fel a lengéscsillapítón egyből kinyitotta a motorháztetőt, és látta hogy a vízelvezető műanyag burkolat alá halad. Mikor kiértünk láttuk, hogy még alatta van ezért járőrünk elkezdte azt lebontani. Amint lekerült a műanyag tovább állt a kocsi bal felébe. Ott az ajtó mögötti részben várt, de nem sokáig, mert a bal első sárvédőívben eljutott a lámpáig. Leszedtük a lökhárítót, majd a lámpával együtt kiemeltük a kicsit sem együttműködő kígyót, aki végül egy erdei sikló volt. 
Másnap szabadon is engedtük egy természetvédelmi területen.

 

2019.június 6.

Ma ismét kiderült, hogy újpesten az állatvédelem élen jár! “Emberünk” újpest központnál rúgdosta és verte a kutyáját. Azonnal érkezett a bejelentés,és kértük is a rendőrséget, hogy a kiérkezésünkig intézkedjen. 5 perc alatt kiértek és elfogták a helyszínen, majd a fogdába került. A kutyus azonnal hozzánk került és a Vet for pet rendelőbe szállítottuk vizsgálatra. És ami fontos és az újpesti embereknek hatalmas köszönet, hogy nem mentek el mellette és 3 szemtanú is bement tanúskodni.